تلفن تماس: 05136111872     آدرس آموزشگاه هنرجویان شهریار: مشهد، بلوار معلم، بین معلم 16 و 18 پلاک 364، واحد 5

فوریه 16, 2023

مجله معماری

معمار کیست و چه مهارت‌هایی دارد؟

فهرست مطالب

معمار کیست؟ آیا با مهارت‌های موردنیاز مهندس معمار آشنا هستید؟ معمار یا آرشیتکت به نظارت، طراحی یک ساختمان می‌پردازد تا مراحل ساخت آن طبق اصول انجام شود. مهندس معمار فعالیت‌هایی از جمله طراحی ساختمان و پیاده سازی اصول اولیه کار، طراحی نقشه‌های مختلف و … را انجام می‌دهد. مهارت و استعدادهایی که یک معمار باید داشته باشد شامل استفاده از قوه تخیل، پیاده سازی ایده‌های خلاقانه، اجرا کردن ایده ها، اطلاع داشتن در مورد جغرافیای بنا، توانایی حل مسئله است. در ادامه این مطلب از آموزشگاه شهریار با یک مهندس معمار و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد، بیشتر آشنا می‌شویم.

معمار کیست؟

مهندس معمار با به‌کارگیری توانایی و استعدادهای خود به طراحی فضای موردنیاز بنا می‌پردازد. یک معمار باید بداند که فضای موجود را چطور زیبا و کاربردی پیاده سازی کند. البته لازم است بدانید که یک معمار باید بتواند در یک پروژه با حوزه‌های مختلف هم در تعامل باشد. برای مثال معمار یک ساختمان باید بتواند با مهندس عمران، مهندس برق، معمار منظر، نقشه‌کش ساختمان، معمار داخلی ساختمان ارتباط برقرار کند و در پیاده سازی طرح مدنظر خود، از آن‌ها هم کمک بگیرد. هنر معماری به طراحی فضا و دانش موردنیاز برای ساخت بنا می‌پردازد. یک معمار باید بتواند علاوه بر در نظر گرفتن موارد اقتصادی، هنر و زیبایی را به خرج دهد. معماری تاریخچه طولانی دارد که به مرور رو به رشد بوده است. بازار کار و درآمد رشته معماری در صورت متخصص شدن در این رشته بسیار مطلوب خواهد بود.

برخی از افراد تفاوت میان معمار با معمار داخلی را نمی‌دانند. معمار با معمار داخلی فعالیت متفاوتی را انجام می‌دهد. معمار به برنامه ریزی بخشی از فضاهای سبز، جاده‌ها، مکان های عمومی یا طراحی بنا و ساختمان‌های صنعتی می‌پردازد. اما معمار داخلی وظیفه طراحی قطعات داخلی طبق قوانین و استانداردهایی که توسط معمار پیاده سازی شده است، انجام می‌دهد. با مطالعه تاریخچه معماری به درک صحیح‌تری از رشته معماری و تفاوت آن با رشته‌های مشابه خواهید شد.

مهارت‌های موردنیاز معماری

معماری همانند حوزه‌های دیگر، نیازمند یک سری مهارت است که با وجود داشتن این مهارت‌ها می‌توانید به معمار حرفه‌ای تبدیل شوید. داشتن این مهارت‌ها به تنهایی کافی نیست و باید سعی کنید تا این مهارت هارا در خود رشد دهید. در این بخش تنها به ذکرکردن برخی از این مهارت‌ها می‌پردازیم. لازم است بدانید که این موارد تنها موارد کافی برای معمار حرفه‌ای شدن نیست.

اولین مهارت موردنیاز برای معمار حرفه‌ای شدن، مهارت محاسبات و ریاضیات است. یک معمار باید بر مفاهیم ریاضی، اعداد و هندسه تسلط کافی داشته باشد تا در محاسبات طراحی و پیاده سازی بنا به مشکل نخورد.

مهارت بعدی که مورد نیاز یک معمار است، داشتن خلاقیت است. شما به عنوان یک معمار حرفه‌ای باید قدم به قدم پروژه‌های پیشرفته تری را از آن خود کنید. برای پیاده سازی و طراحی پروژه‌های پیشرفته‌تر، لازم است از خلاقیت خود استفاده کنید و استعداد هنری خود را خرج کنید. داشتن یک روحیه خلاقانه از مهم ترین مسائلی است که یک معمار باید بداند.

طراحی حرفه‌ای، یکی دیگر از مهارت‌های موردنیاز یک معمار است. پیاده سازی طراحی باید به درستی و با دقت انجام شود تا مشکلی در ساخت بنا پیش نیاید. اجرای طراحی حرفه‌ای نتیجه نهایی را دقیق و زیبا می‌کند. به عنوان یک معمار باید مهارت کافی در تمامی زمینه‌های مرتبط با رشته خود داشته باشید. اما چگونه به عنوان یک مهندس معمار مهارت‌های خود را ارتقا دهیم؟ شرکت در دوره‌های معماری یکی از بهترین راهکارهایی است که به واسطه آن می‌توانید مهارت‌ها و رزومه خود را تقویت کنید.

یکی از ضروری‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای هر معماری، توانایی کار با نرم افزار rhinoceros است. دوره آموزش طراحی پروژه های ساختمانی با نرم افزار rhinoceros یکی از دوره‌هایی است که در آموزشگاه شهریار برگزار می‌شود.

منبع: https://www.forbes.com/

مسعود بیرقداری
مسعود بیرقداری
مهندس مسعود بیرقداری؛ هم بنیان‌گذار آکادمی هنرجویان شهریار هستم. در آکادمی هنرجویان شهریار تلاش داریم تا با ارائه بروزترین آموزش‌ها به کارآموزان کمک کنیم تا در زمینه فعالیت‌شان به موفقیت دست پیدا کنند.