معماری یکی از پر شاخهترین رشتههای مهندسی است که امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. دانستن گرایشهای مختلف معماری (Different architectural trends) و کاربرد و تعریف هرکدام به ما کمک میکند تا برای انتخاب رشته موردنظر خود دچار سردرگمی نشویم. تمام گرایشهای رشته مهندسی معماری نیاز به یادگیری فنون و مهارت دارد که بیشتر هنرجویان با اصول اولیه این فنون در دوران هنرستان با تحصیل در رشته معماری آشنا میشوند.
تنوع گرایشهای رشته معماری سبب شده است تا افراد زیادی به سمت یادگیری شاخههای کاربردی آن قدم بردارند. میخواهید با انواع شاخههای رشته معماری آشنا شوید؟ در این مقاله از آکادمی شهریار قصد داریم شما را با گرایش های مختلف معماری آشنا کرده و پرکاربردترین آن را برای شما شرح دهیم.
گرایشهای مختلف رشته معماری کداماند؟
رشته معماری در مقاطع مختلف دارای شاخههای گوناگونی است. گرایشهای موجود در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با یکدیگر متفاوت هستند. عدهای تمام 4 سال کارشناسی خود را در رشته معماری سپری کرده برای ارشد اقدام به انتخاب گرایش موردنظر خود میکنند. برخی دیگر نیز از همان ابتدا گرایش موردعلاقه خود را انتخاب کرده و تحصیل خود را در آن آغاز میکنند.
همچنین رشتههای مهندسی معماری در دانشگاههای دولتی، آزاد، علمی کاربردی و… با هم متفاوت هستند. بر اساس اینکه در کدام دانشگاه قصد تحصیل دارید و یا قبول شدهاید، زیرشاخههای رشته معماری را در آن دانشگاه بررسی کرده و رشته موردنظر خود را برای تحصیل انتخاب کنید. در آکادمی شهریار نیز تمام دورههای معماری که امروزه بسیار کاربرد دارند، ارائه شده و شما میتوانید با مراجعه به سایت، این دورهها را مشاهده کنید.
انواع شاخههای رشته معماری
انواع زیرشاخههای مهندسی معماری عبارتاند از:
- گرایش معماری – معماری
- گرایش معماری منظر
- گرایش مهندسی معماری اسلامی
- گرایش معماری داخلی
- گرایش مطالعات معماری ایران
- گرایش انرژی معماری
- گرایش برنامهریزی منطقهای
- گرایش مدیریت پروژه و ساخت و ساز
- گرایش بازسازی پس از سانحه
- گرایش طراحی شهری
- گرایش تکنولوژی معماری
- گرایش احیای بناها و بافتهای تاریخی
پرکاربردترین گرایش رشته مهندسی معماری
سری به تاریخچه معماری بیندازید متوجه میشوید که از گذشته تا به امروز، رشته معماری یکی از انواع رشتههایی است که بسیار با اعداد و ارقام سر و کار دارد و مهندسی معماری هم یکی از زیرمجموعههای ریاضی تلقی میشود. یکی از گرایشهای پرکاربرد در حوزه معماری، شاخه معماری است که بهصورت تخصصی روی معماری و مباحث پیچیده آن تمرکز دارد. این شاخه به طراحی و دیزاین انواع محیط برای رفتوآمد و زندگی انسان و مطالعه در زمینه ارتقای کیفیت معماریهای انجام شده میپردازد.
یکی دیگر از رشتههای پرکاربرد زیرشاخه معماری، گرایش مدیریت پروژه و ساختوساز است که اکثر مدیران در این رشته تحصیل کردهاند. ازآنجاییکه پیش از طراحی و اجرای یک طرح باید از همان ابتدا تمام کارها و برنامهها را پیشبینی، آماده و مدیریت کرد، مدیریت پروژه و ساخت بسیار مهم است. در این شاخه، رشتههای عمران، صنایع و همچنین مدیریت ترکیب شده و تدریس میشوند.
برای موفقیت در گرایشهای مختلف معماری باید مهارتهای مختلفی را به دست آوردید. برای مثال شرکت در دوره طراحی معماری با archicad مشهد مقدس کمک میکند راحتتر وارد بازار کار شوید.