بسیاری از علاقه مندان این حوزه بین انتخاب مهندسی عمران با مهندسی معماری دچار مشکل می شوند و نمی دانند که کدام رشته برای آن ها مناسب است. در این راستا آکادمی شهریار به بررسی تفاوت عمران با معماری پرداخته است تا به شما در انتخاب مسیر درست کمک کند. برای اطلاع از تفاوت عمران با معماری، بهتر است به بررسی جداگانه هرکدام از این رشته های بپردازیم. رشته مهندسی عمران و مهندسی معماری هرکدام شامل ویژگی هایی است که این رشته را تشکیل می دهد و موجب تفاوت میان این دو رشته می شود. عمران و معماری هر دو از سری رشته هایی است که در صنعت ساختمان فعالیت می کنند.
آشنایی با رشته مهندسی عمران
رشته مهندسی عمران یکی از رشتههای دانشگاهی است که امکان تحصیل در آن از مقطع کاردانی یا دکتری وجود دارد. طول دوره مقطع کاردانی این رشته 2 سال و کارشناسی پیوسته 4 ساله است. در مقالهای با عنوان معرفی رشته مهندسی عمران به معرفی و بررسی کامل این رشته پرداختهایم. اگر میخواهید بدانید برای ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد چه گرایشهایی را میتوانید انتخاب کنید، لینک بالا را مطالعه کنید.
بطور کلی قبولی در رشته مهندسی عمران یکی از اولویتهای کنکوریهای ریاضی و فیزیک است. اگر بتوانید درصد بالایی در دروس ریاضی و فیزیک کنکور کسب کنید، میتوانید با رتبه خوبی وارد یکی از دانشگاههای مطرح و دولتی کشور برای تحصیل در این رشته شوید. دانشگاههای علمی کاربردی و آزاد برخی از شهرها نیز این رشته را در مقطع کاردانی با طول 2 سال ارائه میکنند. اما برای جذب به بازار کار و دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی حداقل باید مدرک کارشناسی این رشته را داشته باشید. برای ورود راحتتر به بازار کار میتوانید در دورههای عمران آموزشگاه شهریار و دورههای معمای مانند دوره طراحی داخلی عمومی در مشهد شرکت کنید.
آشنایی با رشته معماری
برای آشنایی دقیقتر با این رشته نیز توصیه میکنیم مقاله معماری چیست که در مجله شهریار درج شده است را مطالعه کنید. با درک بهتر این رشته، گرایشهای آن و شرح وظایف یک معمار راحتتر میتوانید تفاوتهای رشته عمران و معماری را درک کنید. رشته معماری نیز در میان داوطلبان کنکور متقاضی زیادی دارد. برای تحصیل در این رشته باید قدرت بالایی در استفاده ازقوه خلاقیت داشته باشید. سبک آموزشی در دانشگاهها خصوصا در دوره کارشناسی در رشتههایی چون معماری و عمران بیش از آنکه حالت تحقیقاتی داشته باشد، بیشتر تئوری و آموزش محور است.
به همین خاطر برخی از دانشجویان فارغ التحصیل از مقطع کارشناسی مهارت کافی برای ورود به بازار کار را ندارند. بنابراین به دانشجویان توصیه میشود که اگر به دنبال کسب درآمد بالا از این رشته هستید، به دروس و منابع دانشگاهی اکتفا نکنید. مطالعه کتابهای بیشتر و همچنین شرکت در دورههایی که توسط آموزشگاهها چون شهریار برگزار میشود آمادگی شما را برای ورود به بازار کار افزایش میدهد. دوره های معماری جامع شهریار با هدف مهارت آموزی بیشتر به دانشجویان این رشته برگزار میشوند.