تلفن تماس: 05136111872     آدرس آموزشگاه هنرجویان شهریار: مشهد، بلوار معلم، بین معلم 16 و 18 پلاک 364، واحد 5

دسامبر 11, 2022

مجله معماری

نقشه کشی معماری چیست؟

فهرست مطالب

نقشه کشی معماری، نمایش بصری روابط فضایی، ابعاد و ظاهر کلی ساختمان‌ها یا سازه‌ها است که معمولاً توسط معماران یا طراحان با استفاده از تکنیک ها و ابزارهای مختلف طراحی ایجاد می شود. این نقشه ها به عنوان راهنمای ساخت و ساز عمل می کند و به ذینفعان کمک می کند تا طرح پیشنهادی را تجسم و درک کنند.

یکی از اولین مراحل پیاده سازی پروژه ساختمانی، بخش نقشه کشی آن است به همین خاطر همواره در دوره های معماری شهریار به لزوم تسلط بر این درس تاکید داریم. یک مهندس معمار باید با نقشه کشی معماری آشنایی کافی داشته باشد. پس از بررسی و تحلیل فضا، مهندس معمار به کشیدن نقشه آن می‌پردازد. نقشه کشی ساختمانی یکی از کارهایی است که توسط معمار باید انجام شود و از گذشته این روند برای پیاده سازی پروژه‌های مختلف، انجام شده است.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، اکثر نقشه‌کشی‌های ساختمانی با استفاده از نرم‌افزارهای معماری یا عمرانی طراحی می‌شود. برخی از نرم‌افزارهای عمرانی شامل اتوکد، هوم پلن، arc gis و … است که کار را برای معماران راحت‌تر کرده است. با سایت شهریار همراه باشید. تا در مورد انواع نقشه کشی معماری، نحوه انجام آن، ابزار های مورد استفاده و نحوه یادگیری این مهارت آشنا شوید. در این آموزشگاه همچپنین می‌توانید در دوره طراحی پروژه های ساختمانی سه بعدی و دو بعدی با rhinoceros در مشهد شرکت کنید.

انواع نقشه کشی معماری ساختمان

رشته نقشه کشی معماری ساختمان به دو دسته معماری داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود. به همان شکل نقشه کشی معماری هم به دو نوع نقشه کشی معماری داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود. برای کسب مهارت بیشتر در زمینه نقشه کشی معماری توصیه ما به شما این است که در دوره های معماری آموزشگاه شهریار شرکت کنید. برای مثال دوره طراحی و مدل سازی معماری با نرم افزار grassshopper در مشهد یکی از بهترین دوره های معماری است که از سوی این آموزشگاه برگزار می‌شود.

نقشه کشی معماری ساختمان چگونه انجام می‌شود؟

در ابتدای پروژه نقشه‌ای را طبق اصول استاندارد و البته نظر کارفرما پیاده سازی می شود. مهندس معماری یا نقشه کشی پس از اینکه محاسبات لازم توسط مهندس سازه انجام شد، نقشه اصلی ساختمان را می‌کشد و پس از اصلاحات مختلف، نقشه نهایی بر روی پروژه درج می‌شود. پس از اینکه نقشه های معماری تایید شود، پروژه شروع شده و دیگر مراحل پروژه وظیفه مهندس معمار خارجی خواهد بود.

ابزار های مورد استفاده در نقشه کشی معماری ساختمان

وسایل نقشه کشی معماری مختلفی برای طراحی نقشه ها استفاده می شوند. برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:

  1. T-square: یک خط کش مدرج که برای کشیدن خطوط افقی استفاده می شود.
  2. مثلث یا مربع های تنظیم: برای کشیدن خطوط عمودی و زاویه دار استفاده می شود.
  3. قطب نما: برای کشیدن دایره ها، کمان ها و منحنی ها استفاده می شود.
  4. تخته پیش نویس یا میز طراحی: سطح صاف و پایداری را برای طراحی فراهم می کند.
  5. مدادهای مخصوص: انواع مختلف مداد برای وزن های مختلف خط و سایه زدن استفاده می شود.
  6. پاک کن ها: برای حذف یا اصلاح اشتباهات استفاده می شود.
  7. خط کش مقیاس: به اندازه گیری دقیق و مقیاس بندی نقشه ها کمک می کند.
  8. الگوهای معماری: اشکال از پیش ترسیم شده برای ترسیم نمادها یا عناصر استاندارد معماری مانند درها، پنجره ها، مبلمان یا نمادهای الکتریکی.
  9. نقاله: برای اندازه گیری و رسم زاویه استفاده می شود.
  10. منحنی فرانسوی: یک الگوی منحنی که برای ترسیم منحنی های صاف و دقیق استفاده می شود.
  11. کاغذ ردیابی: امکان ردیابی و همپوشانی نقشه ها را برای بازبینی یا تکرارهای متعدد فراهم می کند.
  12. نرم افزارهای گرافیکی: شرکت های معماری به طور فزاینده ای از نرم افزار طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) برای ایجاد و ویرایش نقشه های معماری استفاده می کنند.

جدا از این ابزارهای سنتی، معماران همچنین از فناوری های پیشرفته مانند نرم افزارها، دستگاه های اندازه گیری لیزری و ابزارهای واقعیت مجازی برای ایجاد و تجسم طرح های معماری استفاده می کنند.

نحوه یادگیری مهارت نقشه کشی معماری

برای یادگیری و کسب مهارت نقشه کشی شما لازم است به یادگیری مهارت نقشه کشی ساختمان در دروس رشته معماری بپردازید. دروس و کتاب های نقشه کشی معماری شامل: درس نقشه کشی ساختمان درجه دو، نقشه کشی سازه درجه یک، نقشه کشی معماری درجه دو در نظر گرفته شده است.

آیا بر دروسی چون نقشه کشی ساختمان چندان مسلط نیستید؟ دروه آموزش طراحی نقشه های ساختمانی با نرم افزار revit architecture را تهیه کنید.

منبع: https://en.wikipedia.org/

مسعود بیرقداری
مسعود بیرقداری
مهندس مسعود بیرقداری؛ هم بنیان‌گذار آکادمی هنرجویان شهریار هستم. در آکادمی هنرجویان شهریار تلاش داریم تا با ارائه بروزترین آموزش‌ها به کارآموزان کمک کنیم تا در زمینه فعالیت‌شان به موفقیت دست پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *